Det Syge Hus

Hospitalsdirektør modsiger STPS / patient erstatningen​

Den 6.juni 2019 har region Hovedstaden offentliggjort at de gerne vil høre “patienternes stemme”. Det har jeg forsøgt at gøre siden 2013.Min første mail, som omhandlede de uhyrligheder som patienter på Nordsjællands hospital (Tidligere Hillerød Hospital) blev udsat for, blev sendt til regionsrådsformand Vibeke S Rasmussen den 26. maj 2013. (Læs mail: ”Vanrøgt og mord”)

I dag kan jeg konstatere at STPS (Styrelsen for patientsikkerhed) samt patienterstatningens redegørelser modsiger hospitalsdirektøren redegørelser på følgende udsagn:

  1. ”Hanne Kjellerup mødte til evalueringssamtale hvor CT-scanningen viste stabil sygdom. Hanne havde forhøjede leverenzymer som ikke kunne forklares ud fra scanningsbilledet, idet forandringerne i leveren blev bedømt til at være cyster”. STPS/patienterstatningens jurister og lægesagkyndige nævner intet om at lægerne vurderede forkert, fordi i indlæggelsen stod der ”lungekræft med spredning til lymfer og lever!
  2. ”Ved fremmøde den 25 april findes forhøjet stof i blodet (læs: affaldsstoffer som følge af syg lever) som udløser indlæggelse af Hanne”. Jeg har, siden at jeg læste redegørelsen fortalt regionsrådet, STPS samt patienterstatningen at det var en grov løgn fra hospitalsdirektør Bente O. Rørth side. Hospitalsdirektøren skulle have skrevet følgende, som var virkeligheden: Onkologisk lukkede for tilgang af patienter kl.12:00 pga. helligdage. (Ikke som skrevet i redegørelse kl. 14:00) Vi nåede at få foretaget blodprøver som viste alt for høje infektionstal, men manglede levertal (havde afd. glemt at bestille) Derfor måtte vi skynde os ned i et laboratorium inden kl. 15:00 hvilket vi lige præcist nåede. Ved tilbagekomst til afd. fik vi meddelt af sygeplejersken, at lægen var gået hjem for i dag pga. ”barn syg”, så aftenlægen ville kigge Hannes prøve efter og derefter kontakte os. Dette skete aldrig! En læge har i journalen lagt navn til at man sendte en dødssyg patient hjem, den 25. april 2013.

Det er formodentligt forklaringen på at al kommunikation fra hospitalet, siden Bente O. Rørths redegørelse, er kommet fra ”kommunikationsmedarbejder” Bodil Dejgaard som jeg kan dokumentere er kommet med den ene usandhed efter den anden. Når Bodil Dejgaard ikke længere kan komme uden om følgende 3 spørgsmål:

  1. Kan kontaktlægen/hospitalet nægte at udlevere en patients vævsprøver.
  2. Kan kontaktlægen/hospitalet nægte en uhelbredeligt syg patient levetidsforlængelse med lægemidlet Iressa (i journal omskrevet til Tarceva)
  3. Kan en kontaktlæge/hospital oprette ”dødsjournaler” (journal hvori patient/pårørende fraskriver sig al behandling imod levermetastaser, uden at være til stede eller give skriftligt samtykke)

Ja så svarer hun:
”mine skriv vil blive læst, men ikke besvaret”.

Jeg har stillet regionsrådsformand Sophie H. Andersen de samme spørgsmål, men fordi jeg har påvist at det er Nordsjællands hospitalsdirektør Bente O. Rørths ægtemand Michael Rørth som har truffet afgørelse i patienterstatningen, så har regionsrådsformandens eneste svar været:
”jeg involverer mig ikke i habilitetssager”

3 år efter Hillerød Hospitals udlevering af aktindsigten til min advokat erfarede jeg, at den føromtalte journal, som bedst kan benævnes som en “dødsjournal” uden vidner, dommere, personlig underskrift eller forsvarere, fandtes. Hospitalsdirektøren havde i 3 år været tavs om at vi skulle have frasagt os levetidsforlængelse, så min advokat søgte om aktindsigt i logfilerne. Hospitalsdirektøren overlod til sin kommunikationsmedarbejder Bodil Dejgaard, at besvare vores henvendelser. Bodil har sendt 3, bevisligt usande breve til mig. Hun mailede til min advokat, men satte frimærker på alle henvendelser til mig, hvilket fik mig til at involvere mig i kommunikationsmedarbejder Bodil Dejgaards besvarelse. (Læs: Bodil Dejgaard brev 1 ”kreativ journalføring”)

Vanrøgt og mord

Hej Vibeke.
At gøre dig ansvarlig for at min kone snart dør en for tidlig død er måske at gå for vidt, men jeg vil gerne give dig et indblik i de daglige mareridt som min kone og jeg har oplevet fordi DE sammen med et par andre politikere, besluttede at lukke Helsingør sygehus inden at der var bygget et nyt sygehus færdigt. Vores mareridt startede egentlig i starten af 2012 men jeg skal spare dig for hele vores lidelseshistorie, men blot bede dig om at læse min kone Hannes dagbog fra starten af april til midten af maj hvor min kones levetidsforlængelse blev forkortet yderligere samt læse det nedenstående brev som jeg sendte til min arbejdsgiver og Hørsholm kommune (Hørsholm “belønnede” mig med at sende ophør af plejetilladelse torsdag d.23/5-2013

At vi som skatteydere der aldrig har været på offentlig forsørgelse skal opleve at det er det offentlige som tager livet af både min kræftsyge kone (hun kan dø når som helst) og mig som pårørende havde jeg i min vildeste fantasi ikke forestillet mig. Jeg håber at min kones dagbog som fortæller om behandlingen (eller rettere mangel på samme) kan give et billede af onkologisk afd. (som kræftpatienter nu en gang er tvunget til at lægge deres liv i hænderne på hvis at de vil have levetidsforlængelse) kaotiske forhold. Jeg er overbevist om at hvis Hillerød hospital havde været privat så var det blevet politi anmeldt for vanrøgt og mord.
Torsdag morgen sendte jeg nedenstående skrivelse til Hørsholm kommune samt min arbejdsgiver DSB.

Hvis Hillerød onkologisk afd. havde haft flere resurser samt havde været ombygget til at klare presset fra nedlagt Helsingør hospital så havde:
1.Kræftpatienter ikke været ladt i stikken efter kl. 14.00 på hverdage samt i weekender. (Ved cancer problemer tvunget til at stille sig i kø på skadestue med 8-12 timers ventetid imellem 15-30 syge patienter i gennemtræk på et ikke færdigombygget hospital)
2. Lægerne haft tid til at LYTTE og UNDERSØGE deres patienter så de ikke behandler en galoperende lever cancer med afføringsmiddel og stærkere smertestillende piller (vi var i kontakt med læger pga. mavesmerter 8/4-12/4-15/4. (der fik vi meddelt at der i hvert fald ikke var problemer med cancer, selv om blodprøve viste noget andet) 18/4-19/4-24/4-25/4 men får foretaget den første egentlige undersøgelse 26/4)
3. Ikke havde ventet i 4 dage med at operere en livsvigtig akut patient (Hanne havde ikke kunnet indtage føde i 14 dage så vi mødte fastende op forgæves 3 x til en operation som blev udskudt gang på gang indtil at jeg fortalte sygeplejerske at vi lige så godt kunne droppe den fordi Hannes chancer for at blive sat i gang med kemo var lig nul, så blev hun opereret 11/2 time senere) Efter så lang tid var den operation bare nytteløs og resulterede bare i at Hanne fik betændelse i bugspytkirtlen.
OG Hanne havde så ikke oplevet at sidde med drop i wingflov i 3 timer (normalt max 1 time) som er beregnet til at skulle skiftes hver 3 dag, blev skiftet hver 4 gang fordi nålen blev stoppet af størknet blod. Da hun blev “opgivet” var det næsten umuligt at finde et egnet sted at stikke) SÅ HAVDE HILLERØD HOSPITAL IKKE FORKORTET MIN KONES LIV YDERLIGERE.
HVIS Hillerød hospital så havde udskrevet Hanne med visitering til et hospice (Hannes levertal har i 3 uger været tårnhøje, hvilket betyder at det kan gå galt når som helst) istedet for til et aflastningssted med begrundelse at Hanne ikke var SYG NOK til hospice så kunne Hanne have fået en smukkere afslutning.

At Hørsholm kommune så:

  1. Kun gav min kone kr.366,- om ugen i sygedagpenge i et halvt år.
  2. Blev underrettet om fra dag 1 af at Hanne var uhelbredelig syg, men “glemte” at fortælle at Hanne skulle søge førtidspension (den info kom fra anden side)

3.Fik en lægefaglig til at læse papirerne hvor vi ansøgte om førtidspension (ifølge onkologisk) læse læge papirerne “som fanden læser biblen” som resulterede i yderligere forsinkelse af førtidspension

  1. Forsøgte at udsætte min plejeorlov ved at fortælle mig at min terminalerklæring kun gjaldt til medicin

ER IKKE NOGET SOM GØR TILVÆRELSEN SOM PÅRØRENDE LETTERE.                                   

og gør mig ked af det.

MEN AT VISITATOR SÅ IDAG FORTÆLLER MIG AT JEG SKAL OPGIVE MIN PLEJEORLOV OG LADE MIG SYGEMELDE FORDI AT HENDES CHEF HAVDE FORTALT HENDE AT HER I KOMMUNEN GJORDE VI IKKE FORSKEL PÅ FOLK SÅ JEG KUNNE IKKE HAVE PLEJEORLOV SAMTIDIG MED AT HANNE VAR PÅ AFLASTNING GØR MIG GODT NOK RASENDE.

Men som min personaleleder fortalte mig så var han sikker på at det kunne DSBs HR. afdeling sikkert finde ud af sammen med kommunen så derfor har jeg sat kommunen Cc.

Som jeg fortalte i min indledning så har jeg rigeligt at se til med at pleje min kone efter bedste evne så jeg er ikke interesseret i at blive en “offentlig person” men efter at Hørsholm kommune har trådt mig længere ned end jeg troede muligt så har jeg valgt at prøve at forsvare os på denne måde

 

Mvh. Kim Kjellerup